Skip to main content

El Salvador a adoptat Bitcoin ca mijloc legal de plată

El Salvador ia măsuri pentru a deveni prima națiune suverană care adoptă bitcoin ca mijloc legal de plată, alături de dolarul SUA, pregătind potențial scena pentru alte națiuni de a reduce influența băncii centrale asupra economiilor lor.

“Pe termen scurt, acest lucru va genera locuri de muncă și va contribui la includerea financiară a mii în afara economiei formale”, a spus președintele Nayib Bukele.

Strike, o aplicație de plată Bitcoin Lightning Network, lucrează cu administrația Bukele pentru a implementa cât mai facil criptomonedele în viața de zi cu zi.

„Acesta este filmul auzit în toată lumea pentru bitcoin”, a declarat fondatorul Strike, Jack Mallers, într-un comunicat. „Ceea ce se transformă aici este că Bitcoin este atât cel mai mare activ de rezervă creat vreodată, cât și o rețea monetară superioară.”
Aproximativ 70% dintre salvadorenii nu au un cont bancar, potrivit Strike. El Salvador este cea mai mică țară din America Centrală și una dintre cele mai sărace națiuni din emisfera vestică.

Folosirea bitcoinului va face sistemul financiar al țării mai incluziv și va permite oamenilor plecați în străinătate să trimită bani acasă fără a plăti taxe exagerat de mari impuse de bancile actuale, a spus Strike. Circa 20% din PIB-ul țării vine din această sursă. Peste două milioane de cetățeni ai El Salvador locuiesc în afara granițelor țării, dar își mențin legăturile strânse cu țară și trimit, anual, înapoi peste 4 miliarde de dolari.

Clasificarea Bitcoin drept mijloc de plată înseamnă că această criptomonedă va fi scutită de impozitul pe câștiguri în El Salvador, iar președintele Nayib Bukele speră că această facilitate îi va atrage pe susținătorii criptomonedei în țară.
Bitcoin-ul ar urma să fie folosită în paralel cu moneda oficială a țării, dolarul american.

Președintele Bukele vrea să atragă antreprenori care să fie dispuși să se relocheze în El Salvador și-i ademenește cu taxe zero pentru profiturile scoase din Bitcoin. Investing.com anunță că dacă dețineți 3 Bitcoin, puteți deveni rezidenți în El Salvador.

La momentul redactării acestui articol, asta înseamnă puțin sub 110.000 de dolari sau undeva la 90.000 de euro.


Nu sunt comentarii

Abonează-te
Notificare
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Arată toate comentariile
Send this to a friend