Skip to main content

Cum să îți păstrezi Seed-ul într-un mod eficient, sigur și ieftin

Seed-ul sau fraza de back-up reprezintă cele 12 sau 24 cuvinte ce sunt generate la configurarea portofelelor hardware și pe baza acestui Seed îți poți asigura accesul la criptomonedele tale în cazul în care portofelul hardware este distrus, pierdut sau furat.

Desigur, există produse specializate de back-up pentru Sed-uri care de obicei sunt confecționate din metale foarte dure rezistente la foc, coroziune și alte calamități ce pot afecta în mod normal o bucată de hârtie.

Recomand Cryptosteel Capsule sau Billfodl ca produse de back-up profesionale ale Seed-ului.

Dar pentru ca noi, românii putem fi inventivi, vă prezint în continuare o cale mai ieftină de protejare a frazei de back-up până vă gândiți să achiziționați un produs profesional de back-up.

 

Cum ar trebui să arate:

 

De ce aveți nevoie:

Cu o simplă plimbare la un Dedeman sau Leroy Merlin puteți găsi toate aceste produse, cu excepția setului de poansoane, acesta fiind mai greu de găsit în magazine. Cel mai ușor se comandă de pe eMag și ține o viață.

Vă sfătuiesc ca în magazin să testați dacă șaibele se potrivesc pe șurub, iar dacă șurubul suportă 12 sau 24 șaibe + un șurub la capăt.

 

Consider că pozele sunt destul de explicative și nu este necesar să explic pas cu pas ce trebuie făcut în continuare.

Sfaturi:

  • pe fiecare șaibă se va scrie cuvântul + cifra/poziția cuvântului din listă (în cazul în care se scapă din greșeală șaibele pe jos și nu sunt numerotate, poate dura luni până la descoperirea ordinii corecte 🙂 )
  • pentru cuvintele lungi din listă, este deajuns să introduci primele 4 litere ale cuvântului (recomand 5) – cuvintele reprezintă un standard, primele 4 litere ale unui cuvânt fiind de ajuns pentru recunoașterea acestuia
  • pentru că nu pare ceva extraordinar să vezi niște șaibe pe un șurub, consider că poate fi ușor de ascuns acest concept, dar pentru a fi și mai siguri, putem face o gaură într-un perete și să acoperim șurubul cu șaibe cu niște adeziv+var sau faceți o gaură în cantul de sus al unei uși și glisați-l pe acolo 😀 .

Dacă aveți alte idei creative lăsați-le în comentarii.


Nu sunt comentarii

Abonează-te
Notificare
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Arată toate comentariile
Send this to a friend